Het onbetwiste midden

Van 2013 tot en met 2015 mocht ik de functie van Provinciedichter van Overijssel bekleden. Overijssel is een enorme lap grond en er woonden destijds 1,1 miljoen mensen, dus was het even zoeken hoe ik dat terrein kon bestrijken. Ik maakte heel verschillende gedichten, onder andere voor een trap, een zwaluwwand en museum de Fundatie. Je vindt ze bij Over mij onder Kunstprojecten.

Reis zonder geld
Het viel me al die tijd op dat Overijssel uiteenvalt in heel verschillende gebieden en identiteiten. Zelden hoorde ik in die tijd iemand zeggen dat hij of zij een rasechte Overijsselaar is, terwijl je wel een Tukker of Sallander kan zijn. Ik besloot een voettocht te maken om die identiteiten te onderzoeken en symbolisch (in elk geval in mijzelf) aan elkaar te rijgen. Ik wist dat ik dat moest doen zonder geld, dan pas leer je de mens echt kennen. Mijn man zette me af op de grens van Duitsland en Overijssel, bij een verlaten boerderij en een boel koeien. Het miezerde, ik trok mijn regenpak aan, zwaaide naar het steeds kleiner wordende blauwe autootje met mijn man erin en wist dat ik mijn eerste stappen moest gaan zetten.

Een weerslag van de gedichten en het wandelavontuur (ook in gecomprimeerde dichtvorm) vind je in dit ebook, inclusief foto’s en enkele kleine filmpjes. Met illustraties van Elsbeth Volker.

Prijs

€ 5,00 (let op: alleen verkrijgbaar als e-book)

Gegevens

Genre: provinciegedichten
Jaar: 2015
Aantal blz: 85/170

Ga naar de inhoud