Schrijfcursussen

Wil jij lekker schrijven maar weet je niet waarover? Of schrijf jij makkelijk maar kan je wel wat inspiratie gebruiken? Hieronder vind je een waaier aan cursussen met opdrachten die jou helemaal vanzelf laten schrijven. Deze online cursussen doe jij in je eigen tempo en op je eigen tijd. Aan de hand van aansprekende onderwerpen ontdek en verwoord je wat er in jou leeft. Je krijgt de onderwerpen aangereikt en verrassende vragen met onverwachte antwoorden helpen jou op weg… Lees verder onder de cursussen.

Elke maand gezellig Zoomcafé op maandag. Eerstvolgende keer: 15 juli 2024 van 19.30 tot 20.30 uur. Gratis en exclusief voor cursisten.

Je creatieve rode draad

In deze cursus ga jij op zoek naar verhalen rond jouw creativiteit, variërend van je kindertijd tot de dag van vandaag. Aan het eind heb jij 12 prachtige verhalen op papier, én heb je alles in handen voor het ontdekken van de unieke rode draad in jouw creativiteit. (Meer lezen? Klik op het plaatje)


Categorie: Autobio, Innerlijke reis

Wat is jouw geluk?

Wat is geluk voor jou? Een zonnestraal? Verbinding met vrienden? Met jezelf? Verken al schrijvend wat geluk voor jou betekent en doe verrassende ontdekkingen. Jij krijgt bovendien gratis het prachtige boek Hazlit thuisgestuurd. (Meer lezen? Klik op het plaatje)


Categorie: Innerlijke reis

Starry starry night

Maak een verrassende ruimtereis en ontdek jezelf tussen de sterren. Inspirerende kleine teksten over ons prachtige universum brengen jou bij je eigen innerlijk wereld. Je reist vrijuit door ons heelal en geeft jezelf alle ruimte. Zo kom je op lichte wijze tot diepe inzichten. (Meer lezen? Klik op het plaatje)


Categorie: Innerlijke reis

Ik ben een eiland

Reis mee met het boek van Tamsin Calidas en ontdek je eigen verlangens, veerkracht en onvermoede krachten. De vragen bij de citaten in het boek helpen jou schrijven en bieden volop inspiratie. Een fijne schrijfreis die vaak leidt tot krachtige inzichten. (Meer lezen? Klik op het plaatje)


Categorie: Innerlijke reis

Zomerlevensreis

Maak een zomerse reis langs onderwerpen uit je jeugd en laat je verrassen door de onderwerpen en de vragen. Aan het eind van de reis heb jij als vanzelf twintig verhalen uit jouw leven op papier staan. Heel vaak verhalen die je zelf vergeten was. (Meer lezen? Klik op het plaatje)


Categorie: Autobio

Boost voor je boek

Wil jij een boek schrijven maar lukt het niet om een begin te maken? Of ben je wel van start maar heb je vragen over jouw schrijfproces? Met de Boost voor jouw boek is alles snel helder en heb je weer zin om aan de slag te gaan. Je boek gaat er echt komen. (Meer lezen? Klik op het plaatje)


Cadeaubon Schrijfreis

Met deze cadeaubon geef je een wereld aan inspiratie en creativiteit. Alles verloopt digitaal en de praktische kant is in een paar tellen geregeld. Je krijgt een voucher die je weer door kunt geven aan de ontvanger. De ontvanger kan daarmee zelf kiezen welke… (Klik op foto voor alle info).


Categorie: Geschenkvoucher

Cadeaubon Geluksreis

Met deze cadeaubon geef je een wereld aan inspiratie en creativiteit. Alles verloopt digitaal en de praktische kant is in een paar tellen geregeld. Je krijgt een voucher die je weer door kunt geven aan de ontvanger. De ontvanger kan daarmee zelf kiezen welke… (Klik op foto voor alle info).


Categorie: Geschenkvoucher

Als vanzelf schrijven
Met de waaier aan cursussen hierboven kan je in een tel van start. De vragen in de opdrachten maken jouw inspiratie wakker en ineens weet jij wat je te vertellen hebt.  Al schrijvend ontdek je vervolgens wat je nog meer te zeggen hebt. Voor je het weet staat jouw binnenwereld op papier. Als je al wel vaak schrijft, maak je je teksten met deze opdrachten nog persoonlijker. Je ontdekt jouw unieke verhalen en daardoor vind je als vanzelf je eigen stem.
Veel
schrijfcursussen zijn gericht op het leren schrijven in een bepaalde vorm, bijvoorbeeld blogs of essays, de schrijfcursussen bij Schrijven met Heleen werken net andersom. Je ontdekt wat jou bezighoudt, je schrijft erover en als vanzelf vind je je eigen toon. Vanuit die toon ontwikkelt zich als vanzelf jouw eigen stijl.
En vind je het leuk om een tekst te delen? Dan ben je van harte welkom op de maandagavond. Wie wil kan daar een eigen tekst delen. De sfeer is altijd veilig en positief.

Alles in een notendop:
– Je krijgt per direct en in één keer toegang tot de hele cursus
– Je cursussen staan online voor jou klaar in je eigen account
– Je schrijft op de momenten dat het jou uitkomt
– Je schrijft in je eigen tempo
– Als je zin hebt om te delen ben je van harte welkom op maandagavonden in de gezellige zoommeeting

Weet jij al waar je zin in hebt? Ik ben heel benieuwd welke cursus jij gaat kiezen.

Veel schrijfplezier, Heleen

Hoe werkt een online cursus creatief schrijven?

Deze online cursussen creatief schrijven op deze pagina zijn zo opgezet dat je zelfstandig met het materiaal aan de slag kunt. Je bent helemaal vrij in de indeling van je tijd en de hoeveelheid tijd die jij eraan wil besteden. Wil jij vaart maken en een intens traject ingaan? Dat kan zeker. Als jij af en toe wil schrijven, dan kan dat ook uitstekend. Alle cursussen blijven staan in jouw eigen account en zijn blijvend toegankelijk. Het systeem houdt voor jou bij waar je bent, dus als je na een tijdje terugkomt staat precies voor jou klaar waar jij weer verder kunt gaan. Bekijk het aanbod hierboven en kies de cursus waar jij zin in hebt en die bij jou op dit moment past. Je kunt vandaag nog aan de slag.

Wat is creatief schrijven?

Creatief schrijven is een vrije manier van schrijven waarmee jij je eigenheid gestalte geeft in taal. Deze manier van schrijven wordt vaak onderscheiden van zakelijk schrijven. Bij zakelijk schrijven staat de informatieoverdracht centraal maar bij creatief schrijven probeer je in een verhaal of gedicht – of nog een andere vrije vorm – een gevoel of gedachte van jezelf uit te drukken of te onderzoeken. Nu je weet wat creatief schrijven inhoudt is de logische vervolgvraag: voor wie is de cursus creatief schrijven geschikt? 

Voor wie is de cursus creatief schrijven?

Deze cursussen zijn voor iedereen die graag vrij wil schrijven en ze zijn geschikt voor alle niveaus schrijver, van beginnende schrijver tot vergevorderd. Je kunt met elke leeftijd deelnemen, van jong tot oud. De opdrachten geven houvast en inspiratie en zijn tegelijk open, waardoor je altijd aan kunt haken en op jouw manier kunt verkennen wat jij wil schrijven en wil zeggen. Door de openheid van de opdracht kom je op je eigen ideeën en ontdek je spelenderwijs je eigen stijl, daar hoef je niks voor te doen, dat gaat vanzelf.  

Waarom workshop creatief schrijven online volgen?

Bij de online schrijfcursussen kan jij schrijven op jouw eigen tempo, op jouw eigen tijdstip, op de plek waar je wilt en in jouw eigen volgorde. Je hebt heel veel bewegingsvrijheid binnen de cursus en kunt alles vormen naar je eigen wensen. Je krijgt fijne inspiratie en je krijgt een heldere structuur aangeboden. De inhoud kan en zal je daardoor inspireren tot het schrijven van teksten waar je zelf niet gekomen zou zijn terwijl de teksten tegelijk helemaal eigen zijn. Soms schrijf je op wat al in je leefde, en wat je heel graag wil verwoorden maar het kan ook zo zijn dat je juist door de opdracht al schrijvende ontdekt wat er in jou leeft. Zo is het schrijven altijd reflectief. Je leert jezelf én jouw creativiteit beter kennen. 

Online opdracht creatief schrijven

De online schrijfcursus heeft als grote voordeel dat je er altijd mee aan de slag kan. Als jij wil schrijven, staat alles onmiddellijk voor jou klaar. De verschillende opdrachten staan in jouw eigen account, in de online omgeving, en je kunt zo lang (of kort) over de opdrachten doen als jij wil. Elke schrijfopdracht is zorgvuldig voor jou samengesteld. Je krijgt eerst een opwarmer, bijvoorbeeld in de vorm van inspirerende citaten en vragen en als je bent opgewarmd schrijf je daarna vanzelf. Bij de opdrachten kan er niks fout gaan. Je doet het altijd goed.

Wat leer ik tijdens de schrijfcursus?

De cursussen zijn erop gericht jou makkelijk te laten schrijven. Door het schrijven ontdek je hoe jij fijn schrijft en ook wat jou helpt om fijn te schrijven. In de meer technische cursussen krijg je uiteraard de techniek van het schrijven uitgelegd, wat heel leerzaam kan zijn. Bij de cursussen die puur over inspiratie zijn kom je door de aangeboden thematiek vaak op nieuwe sporen en verras je jezelf. Je leert daardoor over jezelf en je schrijverschap én over je eigen schrijfproces. Dat gaat vanzelf.

Online training creatief schrijven

Schrijven is als het oefenen van een spier. Hoe meer je schrijft hoe makkelijker het gaat. Door het vaak te doen word je vrijer in je schrijven, en openen zich nieuwe wegen in het hanteren van de pen. Je taal wordt rijker, je stijl verrijkt zich en ook de onderwerpen diepen zich uit. Je eigen schrijfstijl, de stijl die jij als vanzelf hebt, komt steeds meer tot zijn recht. Met de cursus train je jezelf om op een fijne manier regelmatig te schrijven. Zo kan je alles uit jezelf halen.  

Voorbereiden op een opleiding creatief schrijven

Het cursusaanbod creatief schrijven is een perfecte kennismaking om laagdrempelig te leren hoe je creatief kunt schrijven. Het wordt dan ook vaak als springplank gebruikt naar een opleiding creatief schrijven. Met de schrijfcursussen die je hier vindt kun je eens rustig kennis maken met het schrijven voor je een hele opleiding gaat doen. Andersom gebeurt ook vaak, deelnemers hebben een schrijfopleiding afgerond en ervaren hier de vrijheid van het schrijven, gecombineerd met positieve feedback. Je bent in beide gevallen van harte welkom. 

Creatief schrijven met Heleen

Als je bij mij creatief komt schrijven of een online schrijfcursus volgt heb je een voordelige toegang tot kwalitatief hoogwaardig lesmateriaal. Ik ben een zeer ervaren docent en schrijfdocent en snap wat je nodig hebt om fijn te kunnen schrijven en je maximaal te ontwikkelen. Daarnaast houd ik de cursussen altijd lichtvoetig en vol plezier in het schrijven. Je bent bij mij ook inhoudelijk aan het goede adres; ik heb kennis van de literatuur met de studie Nederlandse taal- en letterkunde als achtergrond. Ik was redacteur op een uitgeverij en ben al vele jaren full time actief als dichteres, schrijfster, schrijfdocent en schrijfcoach. Daarnaast ben ik opgeleid als eerstegraads docent aan de universiteit omdat ik graag wilde weten hoe je hoofd precies leert, zodat ik de cursussen maximaal goed kan vormgeven. Door de jaren heen begeleidde ik vele klanten, van jong tot oud. Het doel varieerde van het schrijven van één gedicht voor een jarige oma, tot een waaier aan boeken. Plezier en een goede sfeer staan daarbij altijd voorop. Al met al wil ik je graag laten ervaren hoe rijk jouw binnenwereld is, en daar zet ik me 100% voor in. Om te zorgen dat jij áltijd aan de slag kunt, ontwikkel ik deze online trainingen. De start is heel laagdrempelig: na betaling is de cursus meteen toegankelijk en je kunt dus per direct aan de slag.

Ga naar de inhoud