Gedichten en bundels

Op deze pagina vind je een selectie uit mijn dichtbundels en boeken. Vervang eland is mijn allernieuwste bundel.

Vervang eland

Flaptekst: ”In Vervang eland zijn voor het eerst haar persoonlijke gedichten verzameld. Voorafgaand aan de gedichten beschrijft ze in korte fragmenten haar ontwikkeling als dichteres.” (…) Een bundel over poëzie en menselijkheid waarin de lezer onverwacht zichzelf ervaart.”

Ingmar Heytze: ”Wat zijn deze gedichten goed, mooi, leuk en aansprekend. U zou zelf zo dichten, als u kon.”  

Persoonlijke gedichten
Jaar: 2021
Aantal pagina’s: 88
Prijs: € 18,95

 

Oostenwind

Flaptekst: ”Hartje stad of midden tussen de koeien, Heleen Bosma (1964) kijkt welke wind er waait en verwoordt de sfeer op eigenzinnige wijze. Met deze debuutbundel markeert ze het einde van haar periode als stadsdichter van Deventer. Oostenwind plaatst een stad in zijn ommelanden, haalt de akkers naar de stad.”

De jury van het stadsdichterschap: ”Haar poëzie is origineel, speels en verfrissend.”

Stadsgedichten
Jaar: 2011
Aantal pagina’s: 60
Prijs: € 12,50

Het onbetwiste midden

Van 2013 tot en met 2015 mocht ik de functie van Provinciedichter van Overijssel bekleden. Dat was een spannend avontuur. Na het maken van allerlei gedichten besloot ik zonder geld in een korte tijd van oost naar west te wandelen. Een weerslag van de gedichten en het wandelavontuur vind je in dit ebook. 

Provinciegedichten
Jaar: 2015
Aantal pagina’s: 85/170
Prijs: € 5,00 (ebook pdf)

Liefdesspoor

Een schrijfster gaat naar Parijs, op zoek naar haar grote Liefde en een Verhaal. Haar koffer, jurkje, paraplu, zonnebril en kladblok hebben daar zo hun eigen mening over en steken die niet onder stoelen of banken. 

Praatpoëzie
Jaar: 2004
Aantal pagina’s: 56
Prijs: € 12,50

Overal in Overijssel

Flaptekst: ”In overall volgden ze de pijl van hun gps. Dwars door Overijssel trotseerden ze jagers en moerassen, schoven aan bij boerinnen en bootsmannen en deelden hun gedichten uit. Onvermoeibaar reisden ze naar alle windstreken en lieten zich verrassen door het land en zijn bewoners.” Inclusief essay en documentaire. 

Poëtisch onderzoek
Jaar: 2009
Aantal pagina’s: 108
Prijs: € 14,95

Vandaag is er een lichte lucht

Het klimaat verandert. En met het oog op de veiligheid moesten de dijken van de rivieren omhoog of de beddingen breder. Op strategische plaatsen langs de rivier kwamen nevengeulen en strangen. Flora en fauna vaarden er wel bij. En de burger, vaart die er ook wel bij? We onderzochten het in 12 nieuwe natuurgebieden langs de grote rivieren.   

Poëtisch onderzoek
Jaar: 2008
Aantal pagina’s: 154
Prijs: € 12,50

Woesj creatief schrijven

Dit is geen dichtbundel maar als je even in dit boek neust kan je er heel wat mooie gedichten mee schrijven met kinderen. Woesj ontstond uit de  samenwerking van cultuurorganisatie Rijnbrink, 12 basisscholen in Losser en drie schrijfdocenten uit het oosten, Miriam, Alied en Heleen. Door de aanstekelijke en handzame opzet is het boek inmiddels niet meer weg te denken is uit vele scholen. Bekijk het zelf in de 4 voorbeeldlessen.

Creatief schrijven
Jaar: 2019
Aantal pagina’s: 160
Prijs: € 49,95

Ga naar de inhoud