Kunstprojecten

Eén van de rode lijnen in mijn werk is het landschap, en dan vooral de relatie van de mens met het landschap. Ook het visuele aspect duikt vaak op. Hieronder vind je een impressie van enkele projecten. 

Museum de Fundatie

Dit bewegende gedicht maakte ik bij de gelegenheid van de ingrijpende verbouwing van Museum de Fundatie.

Dijktrap Zwartsluis

Dit loodzware gedicht (300 kilogram per woord) ontstond in opdracht van de provincie Overijssel bij ontwerp van een nieuwe trap op de dijk bij Zwartsluis nabij de oude Zuiderzee.  

Zwaluwwand

Dit gedicht vind je in de Weerribben. In de zomer vliegen nu heel veel oeverzwaluwen tussen de letters in en uit hun nestjes. Het gedicht ontstond op verzoek van de provincie Overijssel. Het ljikt hier heel klein door de kleine foto maar het is mijn langste gedicht ooit, ik dacht ongeveer 15 meter. Op deze website vind je de locatie, als je zelf een kijkje wil gaan nemen.

Van dons zijn wij · en zijdezacht · wij zijn een stipje in het zwerk · een knipoog naar de zwaartekracht · © Heleen Bosma

Haiku theekoepel

Soms krijg ik ineens een fotootje opgestuurd, en zie ik dat hij er nog is, mijn haiku geschreven ter ere van de renovatie van deze theekoepel op landgoed Kranekamp. Dit project vond plaats in opdracht van Stichting IJssellandschap. 

Zebra

Voor de Montessori school Van Lith-straat maakte ik samen met Birgit een muurgedicht, zij maakte het beeld bij de tekst. Het gedicht grenst aan het speelplein en er staan vaak ouders te wachten. Ik wilde graag dat het gedicht een ongerijmd kindervers was, én dat het op een symbolische manier waar was. De wereld ligt aan je voeten omdat jij jij bent.  

Post voor jou

Blijf op de hoogte en ontvang regelmatig inspirerende nieuwsbrieven met schrijftips, blogs, de agenda en de nieuwste cursussen.

 

Ga naar de inhoud